HomeGy.I.K.KeresésCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Könyvtár

Go down 
SzerzőÜzenet
Isabella Matlal
LINVERNO
LINVERNO
Isabella Matlal

Hozzászólások száma : 532
Csatlakozás dátuma : 2009. Jun. 26.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző Akadémia

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeHétf. Nov. 09, 2009 11:29 pm

A Kelet-toronyban találhatjuk meg azt a csendes helyet, ahol általában régi könyvek illata, suttogás, papírzörgés vár bennünket, ha belépünk. Ez a hely nem más, mint a könyvtár.
Ha bármilyen tananyagra van szükségünk, esetleg egy megfelelő csendes zug kell a vizsgákra való tanulás miatt, vagy egyszerűen csal olvasni szeretnénk, akkor ez az a hely, ami segítségünkre lehet.
Ahogy belépünk a terembe, hatalmas méretek tárulnak a szemünk elé, bizony, itt jelentős munkát végeztek tértágító bűbájjal. De hát gondoljunk csak bele, mennyi művet kellett itt elhelyezni, melyek az évszázadok alatt megírásra kerültek. Valamint nem csak a mágusok, hanem a muglik legíresebb művei is megtalálhatóak itt, sok-sok nemzet könyvei.
A könyvtár két szintes, az alsó szinten találhatóak a mágiával rendelkező írók könyvei, a felső szinten pedig a mugli írók tollából származó írások, így aki eszerint szeretne keresgélni, az könnyebben boldogul.
A terem végében található egy nagy tábla, rajta leírva, hogy milyen betűt melyik sorban találhatunk, valamint a téma szerinti csoportosításokat is itt találhatjuk meg. Valamint a második szintre vezető lépcső is a terem végében van elhelyezve.
Ha megtaláltuk a könyvünket, már csak ülőhelyet kell találnunk. Minden egyes kis rekeszben (tehát két könyvespolc között) találhatóak asztalok, székek, sőt néhány helyen még kandalló is a hideg téli estékre való tekintettel.
Jó itt tartózkodást, olvasást, kutakodást kívánunk!


Könyvtár Trinity-college-library-dub
Vissza az elejére Go down
Sissi Conor
Été
Été
Sissi Conor

Hozzászólások száma : 45
Csatlakozás dátuma : 2010. Jan. 12.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzomb. Május 15, 2010 1:40 pm

*Ajtó lassan és csendesen nyílik a hatalmas terembe ahol először csak egy fekete tornacipő látszik belépni és egy farmer vége de ahogy a lány beljebb lép már lászik kissé merész toppja is mely flitterekkel van dísztve . szőke szögegyenes haja finoman omlik vállaira és keze már a szája előtt takarja a hatalmas ásítást.*
~Úr ég! már a könyvtár látványától is elalszom.~
* gondolta Sissi és máris belevetette magát a kutatásba hiszen meg akar tudni valamit jópár emberről.SZinte szenvedéllyel kutat a sorok közt és már jópárkönyvet pakol a két polc közötti kis pihenő aztalára.és úgydönt egyenlőre ennyit elég lessz átnyálazni és leül a fotelbe majd a legfelső könyvet gyoran lapozgatni kezdi . Nem is olvas inkábbb csak a címeket hisz nem az egész könyv érdekli csak egy bizonyos fejezete.*
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Május 19, 2010 7:23 pm

Hanga belép a könyvtárba, s halkan becsukja maga mögött az ajtót. Ámulattal tekint végig a kétszintes helyiségen, az emeletmagas tömött polcokon, az íves tetőszerkezeten, s mélyet lélegezve, élvezettel szívja be a régi könyvek illatát. A terem végén látható táblához lép, és próbálja a katalógus logikáját felderíteni. Hamar megtalálja a keresett szótárt, bár eléggé eldugott sarokban van. A polcok közti asztalra lepakolja a holmiját, hogy két kézzel emelhesse le a hatalmas, nehéz könyvet. Porzik, ahogy leteszi az asztalra, nem mostanában használták utoljára. Ahogy felcsapja, a könyvtár szent csendjében kiáltásként hat a felhangzó suttogás. Ijedten rápisszeg a könyvre, és becsukja. Óvatosan újra kinyitja, és amikor meghallja a suttogást, elszántan megszólal:
- Csitt! Könyvtárban vagyunk, ne hangoskodj! – szól rá a könyvre, ami menten elhallgat.
A cserfes könyv nem emlékeztet hagyományos szótárra. Csak a szavak vannak benne, amelyek érintésekor a szó jelentését a könyv hangosan ismerteti. A gyakorlottabb varázsló könnyedén végighúzhatja kezét az oldalon, csak az hangzik fel, amit hallani akar. A Hangához hasonló képzetleneknek óvatosan kell lapozni, hogy elkerüljék a bábeli zűrzavart. A lány élvezettel hallgatja anyanyelvét, még ha suttogást kért is a könyvtől.
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Jún. 16, 2010 10:31 am

Miután a kérdéses szavakat kikeresve mindent sikerült értelmeznie, kényelmesen hátradől a karosszékben, vörösesszőke haját hátrarázza, s elkezdi találomra lapozgatni a szótárt. Ismerkedik a szavakkal, jelentésükkel. Ujjai szórakozottan játszanak a nyakában lógó medállal, amely halványan, zöldes színnel izzik.
Végül a suttogástól zsibbadt elmével csukja be a könyvet, és visszatolja a magas polcra.
*Ide még vissza kell jönnöm* - gondolja, s holmiját felmarkolva az asztalról, lassan kifelé indul. Az ajtót becsukva visszafordul, s csak ekkor veszi észre, hogy nem volt teljesen egyedül. Nem biztos benne, hogy a szőke lány látja őt, de azért bólint felé, köszönésképp, s ezzel a mozdulattal egyúttal ismét elrejti arcát előrezúduló haja mögött. Az ajtó halkan koppanva záródik, amint elhagyja a helyiséget.
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Aug. 25, 2010 5:04 pm

Lassan nyílik az ajtó, majd hirtelen becsukódik. A vöröses hajkorona puhán simul a hatalmas faajtóhoz, ahogy Hanga becsukja maga mögött. Kényelmes rövidnadrágot visel, kékeszöld színűt, hozzá bő, fekete flanelinget, s persze elmaradhatatlan ezüstékszereit.
Kezében két papír, az egyiken a tanárok által előírt tankönyvek listája, a másikon az órarend. Körülnéz, de ismét nem lát senkit. Megkönnyebbülten sóhajt, úgy tűnik övé az egész könyvtár.
Elmélyülten fürkészi a könyvtári katalógust, s hamar rá is bukkan a Matlal professzor által előírt olvasmányokra. Az egyik egy közönséges hidrológiai és hidrogeológiai tankönyv, amely minden vízügyi szakiskola könyvtárában előfordul.
*Ennek az emeleti részen kell lennie, majd később felmegyek érte – gondolja – Előbb lássuk a többit!
A következő tanulmányok már a víz mágiájával foglalkoznak mélyrehatóbban. Hanga találomra felüti az egyik könyvet – Vaszilij Woda: Elemek és elementálok; II. kötet; Víz – és leül a egyik sarokba, olvasgatni. Kb. a 2. oldalon halkan felkuncog. Woda stílusa mulatságos, a szakkönyvet vidám anekdotákkal, esetleírásokkal tarkítja. Végül 8-10 oldal után megállapítja, hogy a könyv nagyon érdekes, de gyakorlati útmutatás nélkül nem ér semmit egy kezdő mágusnak. A másik könyv a Praktikus mágia, Maho Ame, egy japán író műve. Bár keveset foglalkozik a víz mágiájával, de gyakorlati útmutató és feladatgyűjtemény.
- Kár, hogy nem hoztam magammal egy pohár vizet – sóhajt fel, majd egy pillanat múlva rájön, hogy a könyvek közt vízzel dobálózni nem olyan jó ötlet. Elmosolyodik, és félrerakja a könyvet.
*Majd magammal viszem a szabadba, ahol találok vizet – gondolja magában.
Aztán áttér egy másik témára. Bűbájtan alapfokon – Semleges bűbájok.
A rövid bevezetés után azonnal ábrák következnek, a különféle élőlények energia-csomópontjait és energiafókuszait mutatják be. Az első fejezet ezek tulajdonságait, felismerhetőségét, érzékelését és használatát tárgyalja. A második fejezet a bűbájok gyakorlati felhasználhatóságával foglalkozik. Minden fejezet végén rövid feladat-leírások vannak, feltüntetve a gyakorlat önveszélyességét is. Praktikus könyv, de ha a feladatok nem lennének, nagyon száraz lenne. Az írója Marita Heibonna.
Két óra is eltelik, mire a lány először feltekint a figyelmes olvasásból.
*Könyörtelen elme lehet – gondolja Hanga, miközben az író képére pillant, s fáradtan hátradől. A bűbájtan, bármily hasznos, nem kifejezetten szórakoztató téma. Felidézi az imént olvasottakat, feltűri ingje ujját, és a tenyere közepére képzelt pontra koncentrál. Első próbálkozásra semmi nem történik. Elkeseredetten ölébe ejti kezét, majd eszébe jut, amit a második fejezet közepe táján olvasott. „A legtöbb próbálkozónak elsőre nem sikerül a mágiát látható, érzékelhető módon koncentrálni. Csak a mágiára különösen érzékeny lényeknek, amilyenek a tündék, sikerül ösztönösen ráérezni. Embereknél ritkán fordul elő.”
Újra felemeli a tenyerét. A könnyebbség kedvéért a zsebéből elővett töltőtollal jól látható jelet pöttyint a tenyerébe, és a pontra meredve koncentrál. A pont megnövekszik, szinte minden mást kizár a látómezejéből. A külvilág elhomályosul, halványsárgás színt ölt. Aztán Hanga felkiált a váratlan fájdalomtól. A látása egy pillanat alatt normalizálódik, s még látja amint a sárgás gömb a tenyerében összezsugorodik, majd köddé válva eltűnik. A kezén két apró vágás vérzik, ezek zökkenthették ki a koncentrálásból. A fájdalom jóval erősebb, mint azt a két kis seb indokolttá tenné, Hanga elfintorodik, s egy zsebkendőt szorít a sebekre.
Vissza az elejére Go down
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Aug. 25, 2010 9:12 pm

*Poros könyves polcok között császkáló fiatal férfi tűnik fel, megjelenése határozott és tiszteletet parancsoló. Ruhája szokásos elegáns öltöny, kezében egy fekete kötésű könyvet szorongat. Lassan de határozottan megy előre, mikor az egyik asztalnál megpillant egy lányt. Közelebb érve felismeri tanítványát benne, és egy szép öblös üdvözléssel felhívja magára a figyelmet*
Üdvözlöm, kedves Hanga!
Nagy tanulásában nem szeretném zavarni önt, csak gondoltam ha már itt van miért is ne álljak le önnel csevegni.
*Halovány mosoly húzódik az arcára*
Mostanában sok szép dícséretett hallok önről, kezdem azt hinni a diákjaim között még is van olyan egyén aki nem csak haszonleső. Ez igen jól lesik drága szívemnek.
*Lehuppan a lánnyal szembeni székre*
Tudja, ha valaki hajt, és tanul és rendes azzal szeretek én is az lenni, nem úgy mint a szívtelen kollegák.
Őnekik mindegy.... Sajnos a tanítási moráljuk is olyan amilyen, jó vannak kivételek, de mindegy.
A lényeg biztatás képen hogy még többet tanuljon, járjon órákra és csinálja a házikat, mint ahogy most teszi, megjutalmazom 10 ponttal!
*töprengve fürkészi a lány arcát*
És, ha valamelyik tanár vagy diák társa emiatt buzerálná, azt küldje hozzám!
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Aug. 25, 2010 10:18 pm

Hanga lépteket hall. A zsebkendőt elemelve konstatálja, hogy a tenyerén a vérzés jócskán csökkent. Felemeli a fejét, hátrarázza haját. A közeledő férfi szeretne elegánsnak látszani, kifogástalan öltönyében. A lány sokkal inkább el tudná képzelni farmernadrágban, bőrdzsekiben. Eközben a Taylor professzor ráköszön.
*Üdvözlöm Professzor! - mosolyodik el a lány - Nem zavar, épp végeztem mára. Azt hiszem - mutatja fel a tenyerét elbizonytalanodva. Nem sajnáltatni akarja magát, csak tényeket közöl, de nem biztos benne, hogy ez valóban így is hangzott.
*Csodálkozom, hogy bárki is megdícsért. Én azt hittem, észre se vették, hogy a világon vagyok. Csak a lemaradásaimat próbálom bepótolni. Önállóan, mert mindenki annyira elfoglalt, hogy különórákra nincs ideje. De mindeddig szerencsére senki nem kötött belém emiatt. Épp az imént varázsoltam életemben először. Bár igaz, hogy megsérültem közben, és csak sejtem, hogy mi történt. Azt hiszem, hogy nem koncentráltam kellőképpen, és emiatt a mágia uralt engem, nem én a mágiát.
Az utolsó mondatokat már igen lelkesen mondja. Látszik rajta, hogy örömmel, és elégedettséggel tölti el a siker, még akkor is, ha megsérült a kísérletezésben.
Vissza az elejére Go down
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Aug. 25, 2010 11:34 pm

*Büszkén tekint tanítványára*
Mint a fióka aki még szárnyát csak most próbálgatja, de későbbiekben büszkén uralja a levegőt!
*Bölcsességén még saját maga is meglepődik*
Tényleg megérdemelte azokat a plusz pontokat!
A sérülését seperc alatt betudnám gyógyítani, de ami nem öl meg az erősít!
Régi ógörög mondás! Tudja, történelmet tanítok! *vigyorodik el*
A sérülés legyen a nyoma annak, hogy egyszer még nagy ember válik magából!
*Gonosz, de céltudatos mosoly ül ki az arcára*
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimePént. Aug. 27, 2010 8:36 pm

Merlin szakállára! Ez megalomániás! - gondolja a lány, de arcvonásai nem árulnak el érzelmeket, megdöbbenést.
- Azt hittem, Nietzsche mondta. De biztos ő is olvasta valahol. A történelem nem az erősségem - mélázik el egy pillanatra a lány, majd hirtelen visszatér a valóságba - Még hogy én nagy ember! Én is megajándékozom egy idézettel: "Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen. Már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni." Azt hiszem valami Alfred Capus nevű ürge mondása. Találó. Nem akarok nagy ember lenni, nem való nekem. A nagy emberek nem lehetnek magányos farkasok, mindig a nyomukban jár egy egész seregnyi talpnyaló - miközben az emberekről beszél, az arcán a pattanások, amelyek eddigre egészen visszahúzódtak erőteljesebbé válnak. Ahogy komorodik, haját is előrerázza.
- Egyébként a sérülés sem vészes. Erdőjárás, fáramászás közben szereztem súlyosabbakat is. Majd meggyógyul - vonja meg a vállát.
A tanár kegyetlen mosolya nem ijeszti meg, de kissé meglepi. Inkább kiképzőtisztes hatást kelt, semmint pedagógusit.
Vissza az elejére Go down
Mirabelle Bolade
Spring
Spring
Mirabelle Bolade

Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 28.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeKedd Aug. 31, 2010 11:22 am

*Mira a könyvtárban. Ha nem ezen a helyen lenne, most biztosan hangosan felröhögne. Ha testvére látná, biztosan azt mondaná, nem önszántából jött, pedig de. Érdekli egy könyv. Azt még nem tudja melyik, de valamelyik nagyon. A múltkoriban hallott róla, hát gondolta meglesi, hátha itt is megvan. Halkan köszön a könyvtáros néninek, majd elindul.*
~Pff, mekkora ez a hely. Egy egész örökkévalóság, míg itt megtalálok valamit. Hmm... Bár ha eltévedek, legalább nem kell órákra járnom.~*Elmosolyodik. Igazából az itteni iskolával nincs különösebb gondja, sőt. Ennek valószínűleg több értelme van, mint az algebrának, vagy a periódusos rendszer beseggelésének. A hátán egy táska lobog, amibe majd bele akarja rejteni a könyvet, ha megtalálja. Nehogy már valaki rábizonyíthassa, hogy itt volt. Ez egyik asztalnál észreveszi szeretett és mélyen tisztelt töritanárját és egy lányt, aki épp a jelenlegi szerencsétlen szenvedő, úgy dönt, inkább odaslattyog, a fickó mókás, illetve jót lehet röhögni rajta. A csajt még nem ismeri, hát itt az ideje ezen változtatni. Hátha ő tudja mit keres, bár lévén, hogy maga Mira sem tudja, mindegy, majd csak meglesz.*
- Jó napot! *Köszön oda. Az asztalon fölfedez egy Bűbájtanos könyvet.*
~ Jaj, a kedvenc vámpírnénink tárgya.~
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Szept. 09, 2010 12:30 pm

Hangát különös érzés tölti el. Egy kis meglepődés, egy kis humorosság, némi bizonytalanság, s hullámokban tör rá. Másvalaki érzései, aki eddig nem volt jelen. Rádöbben, hogy megint úgy vizslatja a környezetét, mint ellenséges terepet. Mint mindig, ha emberek vannak a közelében.
A tanár háta mögé nézve meglátja egyik diáktársát. Még soha nem látta a lányt, de ez nem jelent semmit, figyelembe véve, hogy eddig milyen kevés emberrel találkozott az iskolában. A lány nem túl határozott.
*Bizonyára nem mozog túl otthonosan a könyvtárakban – gondolja Hanga - De talán az eddigi órák jegyzeteit el tudom majd kérni tőle.
Fekete flanelingjét ösztönösen, zárkózottan összehúzza magán, pedig igyekszik barátságosan, nyíltan viselkedni. Kemény munka az előítéleteket levetkőzni.
- Szia! – köszön vissza a lánynak, aki az asztalon nyugvó Bűbájtan-könyvet vizsgálgatja távolról.
Vissza az elejére Go down
Mirabelle Bolade
Spring
Spring
Mirabelle Bolade

Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 28.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeCsüt. Szept. 16, 2010 7:26 pm

*Olyan hiányérzete van így, hogy kicsi mókuskája nem lehet vele, így magányos, pedig szeret egyedül lenni, de ha ott van mókuskája, akkor mindig sokkal jobb. Ez viszont egy könyvtár, ide nem hozhatja szegénykét, hát most csak ácsorog tovább, majd úgy dönt, megpróbál beszélgetést kezdeményezni diáktársával, lévén, hogy eldöntötte megpróbál kitörni az antiszoc depiből és nyit az emberek felé. Azért még minden neki sem megy tökéletesen. Semmi kedves mosoly, vagy ilyenek, már az is nagy szám, hogy nem fintorog, csak simán odalépeget, s kezet nyújt a lánynak.*
- Mirabelle Bolade, Spring.*Mutatkozik be. Valahogy így kellene kezdeni, vagy ilyesmi. Nem is foglalkozik a tanárral, minek azt? Már nagyjából azt sem tudja minek jött ide, lehangolja az a sok könyv és a porszag, meg minden, olyan unalmas, hogy ha nem az iskola, vagy szakvezetője, akkor az unalom fogja megölni szegény vöröskét.*
- Mi jót csinálsz?*Próbál kedves és érdeklődő lenni, de inkább csak amolyan "kezdjünk társalogni, mert ez emberi szokás, vagy ilyesmi" hangulata van az egésznek, legalább is ő így gondolja. Már rég a kastély falai között van, de még mindig nem szokta meg, hogy kéne viszonyulni másokhoz, csak próbálkozik...*
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeHétf. Szept. 20, 2010 2:15 pm

Hanga ismét érzelemhullámokat érzékel a lány felől. Hiányérzet... magányosság talán. Próbálja lezárni az érzékelését, mert olykor rendkívül zavaró, de tapasztalatai szerint a zárkózott emberek érzelemhullámai sokkal erősebbek. Sodrásuk van, mint egy nagy folyónak.
*Valamelyik tanárt majd meg kell kérdeznem ennek az okairól - emlékezteti magát.

A lány bemutatkozása eléggé hivatalosnak hangzik. Hasonló stílusban felel rá:
- Hanga Sophia Varga. Été. – bizonytalan mosolyt fűz a bemutatkozáshoz.

- Próbáltam behozni a lemaradásomat. Mivel későn érkeztem az iskolába, lemaradtam néhány óráról. A könyvtárban a vízmágiával nem lehet foglalkozni, úgyhogy inkább a bűbájtant vettem előre. Találtam néhány könyvet, ami igen nagy segítséget nyújtott, bár az órai gyakorlást nem pótolják. De már végeztem mára, bűbájtanból ennyi is elég egyszerre – enyhe fintorral kíséri az utóbbi mondatát.

*Udvariasnak kellene lenni – gondolja Hanga. Talán ha visszakérdezek, az társalgásnak megteszi:
- És te mi járatban vagy erre?
Vissza az elejére Go down
Mirabelle Bolade
Spring
Spring
Mirabelle Bolade

Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 28.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeKedd Szept. 28, 2010 7:15 pm

*Csak hallgatja a lány szavait, ennyi mindent a tanulásért... Ő sosem küzdött ennyire olyan dolgokért, ami nem érdekli. Talán Hanga ennyire tudásszomjas. Hát, ő biztosan nem gürizne ennyire.*
- Hát, az biztos, hogy az órákat semmi más nem helyettesítheti, egyik könyv vagy leírás sem beszél a nyers vámpírokról, vagy a tudálékos tanárokról, akik mindenbe beleütik az orrukat. Érdekes fazonok mászkálnak a kastélyban, az tuti...*Elmélkedik, majd a következő kérdés az, ami kizökkenti a fintorgásból.*
- Jah, hogy én... Igazából egy könyv érdekelne, de most nincs kedvem végigböngészni mindent...*Már így is nagy dolog volt tőle, hogy betette a lábát a tudás szentélyébe. Szép lassan hódítja csak meg ezt a helyet, illetve szokja meg a légkört, nem siet el semmit. Túl sok a könyv és olyan öregség szag van mindenfelé. Nem neki való ez az egész...*
- Mióta vagy itt? Mármint a suliban...*Kérdezi csak úgy, mellékesen.*
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzer. Szept. 29, 2010 10:17 am

- Tényleg vannak vámpírok a kastélyban? – kérdez vissza riadtan Hanga. Korábban mintha a tanára, Taylor prof. is utalt volna ilyesmire, de ő igyekezett megfeledkezni erről az eshetőségről.

- A könyvtár katalógusa elég könnyen átlátható, logikus. Szerencsére. Különben ítéletnapig is elbolyonghatna itt az ember, annyira hatalmas ez a hely.
* Talán jól esne neki, ha felajánlanám a segítségemet? Vagy esetleg útban vagyok, mert nem akarja, hogy bárki lássa, milyen könyvet akar kivinni? Olyan bizonytalannak tűnik itt a könyvtárban! Olyan a könyvek közt, mint én az emberek közelségében – gondolja Hanga – De nehéz az emberekkel!
Végül aztán bizonytalanul kiböki:
- Segítsek megkeresni a könyvet?

- Csak néhány hete érkeztem. Az összes tantárgy első, alapozó óráiról lemaradtam, ezért próbálom itt bepótolni a hiányzást. A tanároknak nincs ideje különórákra. – Hanga úgy érzi, a lány furcsán néz rá, ezért inkább fűz némi magyarázatot az ügybuzgóságához – Varázstalan környezetben nőttem fel, ahol leginkább furcsának tartottak engem. Amíg a levelet meg nem kaptam az iskolától, nem is tudtam arról, hogy boszorka vagyok. Szóval semmiféle előképzettségem nem volt, úgyhogy a lemaradásom igen komoly. – Hanga nagyot sóhajt – Azért is késtem el ennyire, mert a családom nem akart elengedni. Nem vették komolyan a levelet, az iskolát. Általában léhaságnak tartják a varázslást. Műszaki beállítottságúak, mindkét szülőm mérnök.
Vissza az elejére Go down
Mirabelle Bolade
Spring
Spring
Mirabelle Bolade

Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 28.

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeHétf. Okt. 18, 2010 9:42 pm

- Egy van, a diri.*Mondja fintorogva.* - Nem éppen egy kellemes nőszemély, de el lehet viselni, sőt egész mulatságos is tud lenni, mikor épp valakit szekál.*Fintorog továbbra is, nincs kibékülve egyetlen lénnyel se, aki a "tanár" fajba tartozik, amúgy a vámpír érdekelné, de nem Gernot-tól fog érdeklődni a faj szépségeiről, az tuti.*
- Igazából a wicca boszorkányság érdekelnének... Meg néhány dolog a Halloween-ról...*Mondja elgondolkodva. Olvasott valamit egy könyvben és az után szeretne utána nézni.* - Hmm, végül is, segíthetsz, ha gondolod, de igazából nem olyan fontos, csak amolyan kíváncsiság vezérel... *Mondja elmerengve, tekintete kifelé néz az ablakon. Bizony, kezd neki sok lenni idebent, szeretne lassan kiszabadulni a levegőre. Hanga mesélni kezd az idekerüléséről, hát neki is kéne valamit mondania.*
- Én abszolút mágikus környezetben nőttem fel, szóval ezzel a részével nem volt gond, de a szüleim inkább valami elit helyre akartak küldeni. Aztán mikor megkaptam innen a levelet, úgy döntöttem, hogy ide jövök és fogtam, összecsomagoltam és már itt is voltam. A tesómmal együtt.*Mondja egyszerűen. Persze a szitu kicsit bonyolultabb volt, de jobb, ha azt nem tudja senki. Így mindenkinek egyszerűbb.*
Vissza az elejére Go down
Hanga Sophia Varga
Été
Été
Hanga Sophia Varga

Hozzászólások száma : 56
Csatlakozás dátuma : 2010. May. 14.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző

Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitimeSzomb. Okt. 23, 2010 12:45 pm

Hanga megborzong a gondolatra, hogy pont az igazgató vámpír. Visszamlékszik otthona vámpírlegendáira. Az igazgatóhoz még nem volt szerencséje, eddig nem volt vele órája.
*- Mifelénk a vámpírokról senki nincs túl jó véleménnyel. Kíméletlen, önző lényeknek tartják őket, akiket a pusztítás éltet. El sem tudom képzelni, valójában milyenek lehetnek.
*- Wicca, zöldboszorkányság - szólal meg a lány elgondolkodva - Azt tudom, hogy varázstalan írók rengeteget írtak róla, de hogy a mágusvilág mennyire foglalkozik vele.... Azt olvastam egy cikksorozatban egyszer, hogy a mágusvilágban nem szeretik a wiccákat boszorkánynak nevezni, mert nem a mágikus energiákkal állnak közvetlen kapcsolatban, hanem az isteneiken keresztül lépnek kapcsolatba vele. Szóval inkább papok, mint boszorkányok, mágusok - a lány a terem végében álló táblához lépdel, és fürkészni kezdi. Kiváló érzékkel találja meg azt a tucatnyi mágikus írót, akik a wicca-val foglalkoznak - Itt is van. Lent a 12. és a 23. sorban vannak ilyen művek mágikus írók tollából. Talán a legjobb lenne ezt megkeresni - mutat egy címre: Wicca ünnepek, boszorkányszombatok, esbatok, teliholdszertartások - Ebben kell, hogy legyen valami információ a Boszorkányújévről, Samhain-ról. Nem hinném, hogy a múlt század mugli íróinál érdemes keresgélni.
*- Mágikus környezet... Jó neked! És még testvéred is van. Én egyke vagyok. Így nevezik felénk a testvértelen embert.
Hanga érzi a lány elvágyódását a helyiségből. Nem is akarja feltartani, ráadásul őt is kezdi már sürgetni a szervezete, eljött a délutáni futás időszaka. Ahogy az erdei ösvényekre gondol, a fák közt motozó állatokra, boldogság költözik a szívébe. A pattanások ismét kezdenek halványulni, eltűnni az arcáról.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Könyvtár Empty
TémanyitásTárgy: Re: Könyvtár   Könyvtár I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Könyvtár
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Venustas Mágusképző Akadémia :: A kastély épülete :: Tornyok :: Keleti-torony-
Ugrás: