HomeGy.I.K.KeresésCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Esődzsungel

Go down 
SzerzőÜzenet
Isabella Matlal
LINVERNO
LINVERNO
Isabella Matlal

Hozzászólások száma : 532
Csatlakozás dátuma : 2009. Jun. 26.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző Akadémia

Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitimeVas. Okt. 11, 2009 9:18 pm

Esődzsungel Forest_Girl_by_kerembeyit

Az esődzsungel egy igen érdekes és varázslatos hely, hiszen még ezen a szigeten is annak számít. Ha belépsz teljesen elveszted az időérzéked, napok akár hónapoknak tűnő idők is eltelhetnek idebenn. Az évszakok meggondolatlanul váltakozhatnak fölötted. Nem véletlenül tiltott ez a hely, ha felkészületlenül lépsz be, biztosan nem jutsz ki élve. A nevéből eredően mikor a dzsungel elejéhez érsz, csak barátságos esővel találkozol. Néha még kellemes is lehet, mint egy igazi dzsungel óriási levelek és minden zöldben pompázik. Ilyenkor még veszélytelen területen jársz, de amint meglátod a dzsungel belsejébe vezető függőhidat, kezdhetsz félni. Egy patak fölött megy keresztül. A patak eredete titok, senki nem tudja honnan folyik. A hídon túl minden megváltozik, amint átérsz a túloldalra, egy hideg suhallatot érzel és már semmi sem marad normális. Idebenn mind a 4 évszak megtalálható. Gyönyörű tavakra lelhetsz, hosszú stégekkel de csak óvatosan, addig fürödhetsz csak, míg meleg van. Soha nem látott lényeket láthatsz, de vajon ez csak a képzeleted? Senki nem tudja. Az is lehet hogy nem találsz ki a dzsungelból, régebben még nem tudták milyen veszélyeket rejteget e hely, de néhány diák eltűnése után, kénytelenek voltak betiltani ezt a helyet. Odabent nagyon sok híd található, és rengeteg hasonló, elsősorban ez segítette az eltévedéseket. Mégis rengeteget próbálkoztak még, hiszen tartozik egy legenda is a helyiséghez. A sok híd közül aki megtalálja a számára legtávolabbit, megtalálja az igaz szerelmet. "A hidak dzsungelének" is hívtak régebben, ám senki nem tudta melyik az a híd amit keresnie kell, és hogyan teljesül be az ígéret? A dzsungelben nem érzékelni semmit, ám az összes kereső minél messzebb akart menni. Olyan feltételezést találtak ki hogy mindenkinek más híd a megfelelő. Pontosan ezért indult egy fél évfolyamnyi diák a keresésre. Egyik sem tért vissza, és a szörnyű eset óta nem próbálkoztak.

//Szerkesztés alatt//
Vissza az elejére Go down
Agana Morelta
Linverno
Linverno
Agana Morelta

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 27.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző, Linverno ház, Zima háló

Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitimeKedd Ápr. 13, 2010 1:57 pm

*Már megint korán érkezik, fel sem foghatja, hogy mi ez nála. Régen, a régi iskolájában minden órára késve érkezett. Még a végén azt hiszik, hogy érdekli ez az egész. Itt még fel is horkant hangosan, de hát senki sem hallja, hiszen egyedül van. Elolvasta az óra kiírását és hát felettébb érdekesnek találta, hogy egy méregkeverés óra a dzsungelben kerül megtartásra. Ennek nem tudott ellenállni, persze őt semmi sem érdekli igazán - mármint őszerinte - de azért ezt meg kellett néznie. Esőkabátként a köpenyét hozta, amihez megpróbált egy kis víztaszító igét alkalmazni, több-kevesebb sikerrel. Majd ha beérnek, akkor kiderül. Gumicsizma helyett ott a bakancsa, neki megfelel, éppen eléggé víztartó az is. Kesztyű, szemüveg pedig van a hátizsákjában, a már említett köpeny mellett. Most már csak a többiekre kéne várni. Unatkozik, fel-le sétál, és olyan igéket próbál gyakorolni, amihez minden körülmény adott és már ismeri őket. Nem sok ilyen van, de hát el kell foglalnia magát. Végül leül a fűbe és csak dúdolgat, reménykedik, hogy érkezik kartársa is. A két Edwardot szívesen látná, velük el lehet valamennyire csevegni. A többiekkel nem nagyon van kapcsolata, de hát őt ez nem is zavarja, főleg a lányok nem hiányoznak neki. Világ életében fiús lány volt, olyan, aki fiúkkal jött ki inkább, általában a lányok nem szerették a "belevalóságát" és azt se, hogy nem tudott lányosan vihogni, visongani és rajongani semmiért.
No szóval gondolkozik és vár, közben meg reméli, hogy jönnek a többiek is, és megkezdődik végre az óra. Főleg Gregory Hunter professzorra kíváncsi, akit látott már az ebédlőben, párszor a folyosón és persze hallott is róla ezt-azt.*
Vissza az elejére Go down
Mirabelle Bolade
Spring
Spring
Mirabelle Bolade

Hozzászólások száma : 92
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 28.

Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitimeKedd Ápr. 13, 2010 2:32 pm

*Mira szokásától eltérően jó korán érkezik az órára. Igazából azért, mert amúgy is sétálhatnéka volt és hamarabb végzett a levegőzéssel, mint gondolta. Az óra viszonylag érdekli, bár sejti, hogy úgy sem fog túl sok olyat tanulni, amire neki szüksége lenne. Mérgezések, titkos gyilkolások, az érdekelné, tudna kit megölni, bár az is igaz, hogy ezt senki nem gondolná róla, ráadásul mivel még ő maga nem ölt, így lehet lelkiismerete el sem bírná. Minden esetre az szándék az meg van, persze ő sokkal nagyobb és látványosabb bosszúról álmodik. Ami most viszont lényeg, hogy megérkezik az Esődzsungelbe, ahol, mint feltűnik neki, már várakozik egy lány. Őt még ismeri is.* ~Jé, a kőkerti Csipkerózsika~*Jegyzi meg magában, majd csak egy biccentéssel köszön, s letelepszik egy fa árnyékában, rajztömböt ragad és rajzolni kezd. Egyenlőre egy fa sablonos kezdete látható a fehér papíron. Aganával egyenlőre többet nem foglalkozik, majd hogyha akar valamit, akkor válaszol, vagy ilyenek. Soha nem volt kezdeményező típus, most sem fog buzgólkodni.*


//Most csak ennyi, bocs, de lassan vége az órámnak.//
Vissza az elejére Go down
Gregory Hunter
Tanár
Tanár
Gregory Hunter

Hozzászólások száma : 27
Csatlakozás dátuma : 2010. Feb. 06.

Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitimeKedd Ápr. 13, 2010 8:09 pm

Hallaniiii? Rólam? Ezt, meg még azt is?
Nah arra én is kíváncsi lenék, hogy pontosan mik is lehetnek azok. No de ami késik, nem múlik, csak időt kell adni mindennek.
Most annak adok időt, hogy a kedves, és tisztelt diákság megtisztelje jelenlétével órámat. Na persze azt elhiszem, hogy nem túl érdekes a mindenféle lityi-lötyik kevergetése, ráadásul egy törp társaságában, de azért mégis? Jó, persze látom én, már messziről, hogy vannak már itt páran, akik szívesedtek megérkezni, de talán még leszünk páran. Közeledve rádöbbenek újra, hogy mekkora is a dzsungel az ilyen kis lénynek mint én, no de kit is érdekel ez.
Szedem én azokat az apró lábaimat szaporán, miközben közelebb jövök, csak győzzék kivárni, hogy megérkezzek én is. Mögöttem egy láda lebeg, akkora, hogy kényelmesen aludhatnék is benne egyet, ha nem lenne tele mindenféle eszközzel, amire szükségünk lesz bizonyos anyagok beszerzésénél. Fiolák, tégelyek, több méretben, csipeszek, ollók, háló, tasakok, megannyi tárolásra, begyűjtésre szolgáló eszköz. Meg ne feledkezzek az elsősegély felszerelésről sem. Ezüst tőrök, kisebb is, nagyobb is. Egy íj, s a hozzá tartozó tegez, melyben íjvesszők vannak, melyek most a láda mellett landolnak egy laza mozdulattal.
Megérkeztemet a láda finom földre ejtése jelzi, melynek hangját a fű tompítja.
- Nagyszerű, látom, látom....
Különös hangom van, rekedtes, mégis vékony, köszönhetően a rövid hangszálaknak, melyek torkomban ékeskednek, s ráadásul azt sem tudják mi is lehet nagyszerű.
- Tudom, bent vacak az idő,, de itt kint még nem. Maradunk úgy is kicsit, szóval ez nem fog egyenlőre gondot okozni.
Mint aki magában beszél, hisz közben a ládában kutakodok, s csak a lábaim látszanak ki,, azok is a levegőben lógnak, s kapálózok velük.
-A fene egye meg, hova a nyavalyába tettem már. ÁÁÁ na végre, megvagy!
Kitornázom magam a láda mélyéről, egy mozdulattal lecsapom annak tetejét, s a tetejére telepedek, ami megint érdekes mutatvány, ha azt nézzünk, hogy mellkasomig ér a felső, faragott része. De jó ez így, nem kell, hogy tudják amit én, arra még ráérek, hogy egyik pillanatról a másikra mögéjük kerülve koppintsak fejük tetejére.
Magam mellé teszek egy kis, kék gömböt. Első pillanatban azt hihetnék, hogy abból fogok jósolni, hisz az áttetsző üvegen keresztül látható, hogy benne kék füst gomolyog.
- Nahm...A nevem Gregory Hunter. Üdvözlök mindenkit, aki megtisztelte órámat. Remélhetőleg még lesz aki befut, amíg be nem lépünk a dzsungelbe. Addig is megkezdeném az órát egy kis elmélettel.
A kékes köd, mikor a gömb felé emelem kezemet gyorsabban kezd forogni, s mikor elveszem tenyeremet egy körülbelül egy négyzetméternyi kép jelenik meg, ami jelenleg egy táblát jelképez, s rajta megjelenik az első óra címe:
Méregkeverés alapjai és története
- Nos legjobb tudásom szerint már az ősemberek is alkalmaztak bizonyos növényeket. Apránként rájöttek, hogy melyik mérgező, s melyiknek van jó hatása a szervezetükre. Persze ez azzal járt, hogy bizony jó páran belehaltak, de a többiek később már tudták mi-mire jó. Aztán az idő előre haladtával sok mágus kísérletezett, hogy mit mivel keverve, annak milyen hatásuk van. Nem mondok neveket ezen a órán, mert szeretnék következő találkozás alkalmával olyan mágusokról hallani, akiket önök ismernek. Ajánlom mindenki figyelmébe a könyvtárat, ott is a Méregkeverők múltja című könyvet. Persze más forrásból is okulhatnak. A méregkeverésről tudniuk kell, hogy bár én nem igazán örülök neki, de az okosok, valahol ott fent, a minisztériumokban azt találták ki, hogy nekem kell maguknak tanítani a bájitalok, gyógyfőzetek, ellenmérgek sorát is. Szóval ezek, mint alap tananyagok képezik majd közös életünket órákon.
Olykor megdörzsölöm hosszú szakállamat, mint aki magának beszél, nem is a diákokhoz, vagy nagyon mélyen szántó gondolatokat oszt meg velük.
- Most ezzel kapcsolatban van-e valamilyen kérdés, vagy áttérhetek a méregkeverés csoportosítására.
Először vetem mélyen ülő szemeimet a nebulókra, hogy kérdésemnek pillantásommal is megerősítést adjak. Süvegemet kicsit megtolom felfelé, hogy ne csússzon az a képernyőbe, apró, vaskos ujjaimat végighúzom a kis antennákon.


//Én meg igyekszem rövidebbre fogni. Szóljatok rám, ha hosszú Very Happy Az órára még lehet jönni ám:)//
Vissza az elejére Go down
Agana Morelta
Linverno
Linverno
Agana Morelta

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 27.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző, Linverno ház, Zima háló

Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitimePént. Ápr. 16, 2010 3:21 am

Hát hogy mit hallott? Történetesen, hogy egy törp a tanár. Ő pedig még sosem találkozott törppel rövid, és ilyen szempontból élményszegény élete során. Így hát semmiféleképpen nem hagyta volna ki ezt az órát. De nem ám, Aganát érdeklik a személyiségek. Szereti tanulmányozni a maga körül lévő élőlényeket. Csendben ül és figyel...
Közben lassan szaporodik a tanulók száma is, Mira érkezik, akit az órákról ismer, így ő is visszabólint neki. Néha rápillant amíg várakoznak és látja hogy rajzol. Kíváncsi lenne, hogy vajon mi is az, amivel foglalkozik, ám annyira nincsenek jóban, hogy megkérdezze. Különben sem szeretné, ha látnák, hogy érdeklődik. Őt természetesen csak tudományos szempontból érdekli, hiszen annyi mindent meg lehet tanulni egy másik ember rajzából. De nem mozdul, csak üldögél a fűben, ahová letelepedett és a bakancsfűzőjével játszadozik, közben tovább dúdolgat.
Végül aztán befut a tanerő is. Agana igyekszik nem túlzottan megbámulni, a férfit, bár az bizonyos, hogy furcsa, egyedi látvány. Mindenesetre remélhetőleg a tantárgyához is érteni fog valamit. Kissé esetlennek tűnik ahogyan a ládában kotorászik, ám a lány számára ez inkább viccesnek, vagy aranyosnak tűnik. Főleg, hogy ő is olyan szétszórt...
Aztán amint megjelenik a gömb és benne a tábla, már kezdenek eloszlani a kétségei, úgy tűnik Hunter professzor érti a dolgát. És Agana reméli, hogy nem fog bebizonyosodni az ellenkezője. Végighallgatja az elmondottakat, lejegyez pár szót. A kérdésre való kérdésnél újra a táblára pillant, de szerinte minden világos neki, egyelőre. Így hát nem mozdul és nem szólal meg. Inkább várja a további információkat.*
~Eddig egyértelműen pozitív, hajrá!~ *Drukkol magában az óra további részét illetően, már komolyan kíváncsi, hogy vajon milyen lesz a dzsungelbe menni a tanárral.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Esődzsungel Empty
TémanyitásTárgy: Re: Esődzsungel   Esődzsungel I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Esődzsungel
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Venustas Mágusképző Akadémia :: A kastély birtoka :: Udvar :: Hátsókert-
Ugrás: