HomeGy.I.K.KeresésCsoportokRegisztrációBelépés

Share
 

 Mágiatörténelem tanterem.

Go down 
SzerzőÜzenet
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeSzer. Szept. 16, 2009 9:00 pm

Egy teljesen átlagos teremről van szó. Két személyes padok, tábla, kivetítő, lámpák, kukák és térképek töménytelen mennyiségben.
A bejárati ajtóval háttal ülnek a diákok. A tanári asztal egy jó nagy darab tölgyfa asztal amin kényelmesen tud pakolni az adott tanár, a széke pedig egy kényelmes fotel, amiről szemmel tudja tartani a diákokat dolgozat írás közepette és azonnal szúrós szemmel tudja fogadni a késő nebulókat.
Vissza az elejére Go down
Saray Fern
Spring
Spring
Saray Fern

Hozzászólások száma : 115
Csatlakozás dátuma : 2010. Jan. 16.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeHétf. Ápr. 12, 2010 7:31 pm

Kési? Isten ments, mikor tudom, hogy az illetékes professzorral van egy alkum, amit úgy néz ki elbuktam....
Hahaha, kell nekem fogadni.
Na nézzük csak, van e itt már valaki, vagy csak én kaptatok be egyenruhámba bújva a terembe? Benyitok, fejemet bedugom az ajtó résén, hogy hosszú fürtjeim belibbenjenek mellettem, s kis híján hegyes fülem beakadjon az ajtófélfába. Nem látok bent senkit, ami persze nem jelenti azt, hogy nincs is bent senki. Mit lehet azt tudni...
Minden esetre azért én beljebb lépek, s elindulok az egyik első padhoz. Közvetlenül a professzor asztalával szembe telepedek el, hogy ott előkeressem könyveimet, íróeszközt, s várakozzak. Apró tükörbe pislogok, szembe nézve önmagammal, s szememet is átfedő jellel, mely életemet végigkíséri.

//Kurta, de ne várjatok tőlem most többet:)//
Vissza az elejére Go down
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeHétf. Ápr. 12, 2010 8:10 pm

*Megérkezik a tantermébe*
Látom Saray élélmes volt és engem is megelőzve érkezett.
Szeretem az ilyen diákokat. Öt ponttal jutalmazom az igyekezetéért.
*Szol és helyet foglal az asztala mögött majd várja az érkező diákokra, még unalmas perceit tölti addig a táblára egy kréta felírja az óra anyagát.*
XXI Századi események.
*Nem kell sokat várnia a diákok szép lassan egymás kezébe adják az ajtó kilincsét és helyet foglalnak*
A nevem Thomas Taylor professzor! És üdvözlök mindenkit az első Mágikus Történelem óráján!
*Szól ünnepélyesen és várja hogy minden szempár rá szegeződjön.*
Nah, kedves diákok, úgy gondoltam jó ha tisztában vannak az iskolájuk történelmével.
Csak, túl egyszerű lenne ha leadnám önöknek ezért is jegyzeteljenek mert megkapják első házi feladatukat. Gyűjtsenek annyi adatott, történetet, mondát az iskoláról amennyit csak tudnak. Az igazgatónk örömmel segít minden diáknak. Ajánlom hogy "támadják" le őt!
Következő órán fogom számon kérni mit szereztek, persze nem kell esszébe leírni elég ha csak jelentkeznek. A helyes válaszokat, megnyilvánulásokat pontokkal jutalmazom.
De kezdjünk bele az órába.
*Össze csapja a kezét és miközben magyaráz a kréta minden szavát a táblára vési*
1993-ban, Irak, Saddan Hussein irányításával megtámadta az Egyesült Arab Emírségeket.
Az Emírek az USA-tol kértek segítséget. Saddant igazából Dzshaid Kalafa Mahuda irányította az Afgán születésű elvetemült fekete mágus.
Amerika tengerész gyalogosokat küldött háborúzni. De a katonák mellet a Mágiaügyi Minisztérium közel 40 mágust küldött hogy megállítsa Dzshaidot és Saddant. Így két féle csatározás kezdődött meg egy a hadszíntéren katonák között és egy a háttérben a varázslók között. Az amerikai varázslók hamar rátaláltak Dzshaid-ra így a háború kicsivel több mint egy év alatt véget ért.
Csak hát hiba csúszott a tervbe mert Dzshaid megszökött az őrizetéből. Igazából nem tudni, hogy hogyan. Hivatalos adatok szerint egy nagyobb varázsló csoport segített a menekvésben de szemtanúk szerint lefizette a fogva tartóit.
De egy a lényeg az Emírek boldogan költhették továbbra is a pénzüket felesleges dolgokra.
Úgy tűnt minden rendben van, béke és nyugalom uralta a földet.
Mikor 2001 szeptember 11. Amerikát terror támadás érte. A Világ kereskedelmi tornyokba utas szállító repülőgépek csapódtak. Az amerikai nép térde kényszerült egy pillanatra, de erőre kaptak és hadat üzentek Iraknak hogy Saddant végleg letaszítsák a trónról, elkaphassák Osama Bin Ladent akiről kiderült hogy Dzshaid távoli rokona így az ő ereiben is mágus vér csörgedezik.
Így ismét háború kezdődött, de ekkor olyan történt ami még soha egyszer sem. Több ország Mágiaügyi Minisztériumai varázslókat küldtek a háborúba. Több éven keresztül folytak a csaták varázstalan emberek és varázslók egymás mellet küzdöttek és haltak meg.
Rettentően szörnyű időszak volt. Több sötét varázsló a térségbe érkezett és pálcáikkal emberek életét vették el. De egy szép napon elkapták Saddant és bíróság elé állították. De teltek és múltak a napok. A napokat hetek a heteket hónapok majd évek követték. A sötét varázslók többsége meghalt volt akit letartóztattak de nem egy el menekült. Osama és Dzshaid lehetséges ugyan így tettek. Igazából mai napig nem kerültek elő. A varázslók többsége kivonul 2010ben a térségben. Minimális volt az ott maradottak száma. De varázstalan katonák még hosszú hosszú éveken keresztül még ott tartózkodtak. Amerika ha már ott volt akkor kezét rátette az ott található olaj mezőkre.
Valamiből neki is profitálni kell.
*Meg áll egy kicsit hogy a diákok letudják írni és megtudják emészteni az eddig hallottakat.
Örömmel nézi a szapora kézmozdulatokat majd mikor mindenki leírta folytatja*
Kérdésetek van? Vagy esetleg valami hozzá fűzni valótok?
//Meglátjuk, hogy ma meddig tudok maradni de próbálom jól megcsinálni//


A hozzászólást Thomas Taylor összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Hétf. Ápr. 12, 2010 8:45 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Saray Fern
Spring
Spring
Saray Fern

Hozzászólások száma : 115
Csatlakozás dátuma : 2010. Jan. 16.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeHétf. Ápr. 12, 2010 8:43 pm

- Üdvözletem kérem.
Mondhatnám, hogy nem szükséges a pontokat rám fecsérelnie, de hát miért is tenném, mikor az a célom, hogy pontokat szerezzek a szaknak, melyet képviselek.
- Milyen kedves a professzor. Köszönöm szépen.
Jönnek még páran, de nem igazán ismerem őket, így csak egy biccentéssel köszönök mindenkinek. Majd figyelek a professzorra, hogy ő mit is mond, mi is a mai anyag, mellyel boldogítani szándékozik nebulóit.
Ujjaim alatt serceg a toll, mellyel hosszasan jegyzetelnem kell. Jó persze megtehetném, hogy nem írok, de akkor fogok emlékezni az elhangzottakra? Na azért nem viszem túlzásba, hisz remélhetőleg azért van egy könyvünk, amiből el lehet mindezt olvasni, így nekem is elég csak a fontosabbakat felírni .
Kérdés? Nem is tudom, mit lehet itt kérdezni. Történelmi tényeket hallok, s ha fel is teszek egy kérdést, azon már nem fog változtatni semmi. Az meg nem nagyon érdekel, hogy mi miért volt így. Legszívesebben azt kérdezném meg, hogy meddig is fog tartani az óra, de ugye ez egy hatalmas bunkóság lenne, így ezt nem teszem meg.
- Részemről nincs professzor.
Kotnyeles kisasszony most csendben, kedvesen mosolyogva, de kezében a tollát forgatva ül.
Vissza az elejére Go down
Agana Morelta
Linverno
Linverno
Agana Morelta

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 27.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző, Linverno ház, Zima háló

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeKedd Ápr. 13, 2010 2:10 pm

*Oké, most elkésett, hangtalanul próbál bejutni, miután az ajtó előtt megállt pár pillanatra, hogy kifújja a rohanást, és tüdeje is megnyugodjon egy kicsit. Mégsem lenne jó úgy berontani a terembe, mint egy dühös és vágtató rinocérosz. Így hát a megpihenés után inkább csendben igyekszik bejutni, főleg, mert a tanár úr éppen beszél. Becsukja maga után az ajtót, ami nem éppen halkan tevődik be. Taylor prof. is éppen megáll a beszédében, így tökéletesen alkalmas az idő, egy kis bocsánatkérésre. Még mindig kissé lihegve nyögi ki a szavakat.*
- Elnézést a késésért! *Majd gyorsan bevágódik az egyik padba. Bakancsai csattannak, ahogyan előrenyújtja a lábát, és hangosan kotorászik emellett, hogy végre megfelelő íróeszközt és lapot kaparintson a kezébe. Miután mindez megvan, vázlatpontokban lejegyzeteli a táblán látottakat. Közben néha elhúzza a száját. Varázstöri? XXI. szd.? Mi ez az egész, mit keres ő itt? Hiszen nem is annyira szereti a történelmet...
Végül ha kész, egy halk sóhajtással hátradől és figyeli a további eseményeket. Reménykedik, hogy izgalmas lesz.*
Vissza az elejére Go down
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeHétf. Május 10, 2010 8:48 pm

Lám-lám sok az új információ?*Nézz körül gúnyosan vigyorogva*
No, ha nincs kérdés mehetünk is tovább!
A huszonegyedik századot egy másik esemény is igen felkavarta. Az pedig a gazdasági válság.
Az egész az Amerikai Egyesült Államokból indult. A háborúk nagyon sok pénzt elvittek, nagy volt a bankok által kibocsájtott hitel, amit részben vissza fizettek részben eltűnt. A válság szép lassan átterjedt a többi kontinensre és jóformán az összes országot érintette. Volt aki hamar kitudott lábalni a problémából, voltak országok akik csődbe mentek vagy épp csőd szélére kerültek. De például az IMF segély csomagokat adott a csődbe került országoknak és a hitelüket a bankok eltörölték.
A válság nem csak az országokat érintették hanem az embereket akik már-már kétségbe esetten próbáltak pénzt szerezni hogy életben maradhassanak. Igaz volt egy réteg aki nem érezte meg a változást hozó szelet.
DE!
*Csap az asztalra és a bóbiskoló diákok mind felélénkülve figyelik az órát*
Hova is tűnt a pénz?
Ötlet? *Nézz a hallgatóságra, de nem sok mindent lehet látni a tekintetükön, de mintha egy halk hang foszlány csapná meg a fülét. Lopás*
Hm, ellopták a pénzeket. Köztük sok varázstalan bankár, magas beosztású egyén volt, csak, hogy volt pár ravasz varázsló akik a muglik pénzeit szépen elcsenték, akár mágiával de volt példa hogy átveréssel, de a tőzsde is sokat hozott nekik. Ezek a varázslók úgy gondolták kicsit fellendítik a karrierjüket kis plusz pénz sosem árthat. De túl lendültek a nyeregben és átestek a ló túlsó oldalára. A kapzsiságuk mértéktelen volt. Minél többet akartak és a végén már azt vették észre hogy vagyonuk hatalmasabb mint bárkié, de ezzel egyidejüleg egy olyan gyors és erős lavinát indítottak el, amit már senki sem tudott megállítani. Több varázsló a frissen megszerzett vagyonát vissza juttatta volt akiket a bűnüldözés kapcsolt le és a pénzt amit ellopott vissza adta az illetékes kormánynak, embereknek. Sajnos még is maradtak olyan varázslók akik, csak röhögtek és eszük ágában sem lett volna vissza adni a pénzüket. Ezek olyan profin cselekedtek hogy bizonyíték sem volt rájuk. Sőt még mái napig nem tudjuk összesen hány varázsló volt benne a lopásban és mennyit is lopkodtak össze.
A válság évtizedekig érezhető volt. Legtovább Afrikában és Ázsiában volt jelen. Mindenki megsinylődte valamilyen szinten ezt válságot. De minden gödör után ismét emelkedő jön, úgy itt is a helyzet helyre állt és a világban a gazdaság virágzik. Vagy is valami hasonló...
*Össze csapja a kezét*
Itt a vége fuss el véle!
Kérdések, kérések, óhajok, sóhajok?
Vissza az elejére Go down
Agana Morelta
Linverno
Linverno
Agana Morelta

Hozzászólások száma : 112
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 27.
Tartózkodási hely : Venustas Mágusképző, Linverno ház, Zima háló

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeKedd Május 11, 2010 5:48 pm

*Bőszen jegyzeteli mindazt, amit hall. Eléggé gyors a tempó, így hát nincsen könnyű dolga. Megpróbál részletes lenni, hiszen a töri sose volt az erőssége. Számára leginkább csak egy csomó kupac szám, ami mind régmúlt korokra utal vissza. És teljesen mindegy, hiszen az emberiség úgyis a saját hibáiba esik vissza. A történelem ismétli önmagát, sosem lesz jobb semmi és minden kor addig áll fenn, amíg ki nem tör a forradalom, amikor már a kizsákmányolt rétegek nem bírják tovább. Ezt már Marx is megmondta, és Agana egyetért. No de jelen pillanatban mindezeken ideje sincsen gondolkozni. ezeket már jó pár évvel ezelőtt eldöntötte magában.
Amikor Taylor prof összecsapja a kezét, megugrik egy picit. Majd mogorván kapja tekintetét a férfi felé, aki feleslegesen ijesztgeti őket. De aztán napirendre tér a dolog fölött és folytatja az írás. Még szerencse, hogy sportos, így a kézizmai egészen jól bírják a munkát.
Az óraj sóhaj kérdésre nem mond semmit. Neki világos minden, így csak nyugodtan hátradől és előreveti lábait, nem túl nőiesen. De azért tekintete a tanáron van és figyeli mi fog következni.*
Vissza az elejére Go down
Thomas Taylor
ÉTÉ
ÉTÉ
Thomas Taylor

Hozzászólások száma : 236
Csatlakozás dátuma : 2009. Sep. 01.

Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitimeKedd Május 11, 2010 10:37 pm

Látom, nincs kérdés mindenkinek minden tiszta, remek! *Szól boldogan, majd a társágra tekint*
Mára ennyi, házit nem adok, csak nézzétek át az anyagot, majd jövő órán a tudásotoknak a bemutatására lehetőséget adok. Ezen túl Saray-t öt ponttal jutalmazom, illetve nyertél. Volt múltkor még egy pohár...
*Lányra kacsint, remélhetőleg veszi a lapot.*
Agana, ön viszont majdnem elaludt az órámon, amit nem szeretek, hiszen izgalmas a történelem.
De látom mindent leírt ezért ön is kap 3 pontot.
További szép napot!
*Elköszön a diákoktól, majd minél hamarabb kiviharzik a teremből a lakosztályába hogy végre a nikotin éhinségét csillapítsa.*
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Mágiatörténelem tanterem. Empty
TémanyitásTárgy: Re: Mágiatörténelem tanterem.   Mágiatörténelem tanterem. I_icon_minitime

Vissza az elejére Go down
 
Mágiatörténelem tanterem.
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Venustas Mágusképző Akadémia :: A kastély épülete :: Szintek :: Földszint-
Ugrás: